Workshop Landschapsfotografie op de Posbank


Uniek in Nederland is de Posbank. Tijdens het bloeien van de heide trekt het heuvelachtige landschap fotografen uit heel Nederland en zelfs daarbuiten. Het hele jaar door is de Posbank een fantastische fotolocatie voor landschap en natuur -fotografen. Wat dacht je van de herfstkleuren of een mistige ochtend? Voor veel landschapsfotografen is de combinatie van het weidse landschap met bossen, heide, zandvlaktes en heuvels een gewilde fotolocatie.

Als Arnhemmers kennen Thijs en ik de Posbank natuurlijk op ons duimpje. We nemen je tijdens deze workshop dan ook graag mee naar onze favoriete plekken en behandelen onderwerpen als het gebruik van voorgrond, midden en -achtergrond. Het werken met gelaagdheid en het isoleren van een onderwerp. Deze workshop is geschikt voor iedereen die de basis van fotografie beheerst. 

Deze workshop kost  € 70,- pp.

Het gouden uur

Deze workshop plannen we in de ochtend of eind van de middag. Zodat we met het beste licht van de dag, het gouden uur, op locatie zijn.

Dieptewerking

De heuvels op de Posbank worden vaak On-Nederlands genoemd. Door gebruik van een telelens “stapelen” de lagen in het landschap zich als het ware op. Hierdoor ontstaat diepte in de foto.

Onderwerp isoleren

Een jonge berk in het ochtendlicht of een dode boom tijdens zonsondergang. Door een onderwerp te isoleren ontstaan vaak interessante foto’s. Op de Posbank zijn tal van dit soort onderwerpen te vinden waardoor er altijd een compositie met het juiste licht te vormen is.

Landschap en genieten

Landschapsfotografie is ook vooral genieten van de natuur om ons heen. Tijdens de workshop maken we een wandeling langs de mooiste plekken op de Posbank en nemen we ook vooral de tijd om te genieten. Je komt hoe dan ook met een mooie ervaring, nieuwe kennis en een paar goeie platen thuis.

Praktische informatie

Voor deze workshop heb je een spiegelreflex, systeem of -bridge camera nodig die handmatig is in te stellen. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. De workshop wordt gegeven door Thijs Vermeer en mijzelf. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een mail met daarin praktische informatie over locatie, route en tijdstip.

We raden je sterk aan een statief mee te nemen. En denk aan stevige schoenen. De meeste paden zijn onverhard.

In geval van slecht weer zullen we de workshop verzetten en een nieuwe datum afspreken.

Betreft Covid-19: De workshop vindt in de buitenlucht plaats waarbij er voldoende ruimte is om afstand van elkaar te houden.