Workshop Blue hour Fotografie

De workshop Blue hour fotografie is voor iedereen met een spiegelreflex of systeemcamera die de basis van fotograferen beheerst.

De workshop richt zich op fotograferen met weinig licht. Tijdens de schemering na zonsondergang. Het zogenaamde blauwe uur. We gaan in op lange sluitertijden en werken met diafragma. Onder anderen voor het maken van lichtstrepen en lichtsterretjes. Ook zaken als belichting en HDR fotografie komen aan bod. Tijdens de workshop maken we een wandeling door de binnenstad van Arnhem waarbij we een aantal markante plaatsen aandoen die garant staan voor unieke foto’s.

Deze workshop kost € 50,- pp. Meld je nu aan

Sluitertijd en Statief

Werken met lange sluitertijden vereist het gebruik van een statief. Dat is bij deze workshop dan ook noodzakelijk om mee te nemen.

Diafragma

Het maken van lichtsterretjes bereik je met een hoog diafragma getal. Dat vergt doorgaans een extra lange sluitertijd
Nu aanmelden

Lichtstrepen en beweging

Bewegende objecten worden met een lange sluitertijd “uitgesmeerd” over het het beeld. Water vlakt uit, passerende auto’s geven lichtstrepen. Dat kan ook een rommelig beeld opleveren. Hoe maak je de foto interessant door gebruik te maken van bijvoorbeeld lijnen en diepte?

Blue hour uit de hand schieten

In sommige situaties heeft een statief weinig toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld op een trillende brug van het langsrijdende verkeer. Uit de hand blue hour foto’s maken? Het kan.

Praktische informatie

Voor deze workshop heb je een spiegelreflex, systeem of -bridge camera nodig die handmatig is in te stellen.

Belangrijk: neem een statief mee!

De groep bestaat uit maximaal 6 personen. De workshop wordt gegeven door Thijs Vermeer en mijzelf. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een mail met daarin praktische informatie over locatie, route en tijdstip.

In geval van slecht weer zullen we de workshop verzetten en een nieuwe datum afspreken.